ervaringen

Gezond eten en afvallen


Gezond eten en afvallen

Geplaatst op 19 augustus 2024 in categorie ervaringen

Gezond eten en afvallen: het was voor mij life changing

Ilona Meijers, 43 jaar – Niet alleen mijn gewicht had een toppunt bereikt, ook mijn lichaam gaf aan dat er echt iets moest veranderen. Sinds mijn eerste zwangerschap kamp ik al met verhoogde cholesterol- en bloeddrukwaardes. Eind vorig jaar kreeg ik daarbij de diagnose endometriose. De behandeling bestaat voor mij onder andere uit hormoonspuiten, waar je vaak van aankomt. Ik wilde natuurlijk niet nóg meer aankomen. Mijn missie was duidelijk: gezond eten en afvallen.

Gezond eten afvallen

Daarnaast was de boodschap van de arts echt bij mij binnen gekomen dat gezonde voeding van positieve invloed is op endometriose. Het idee dat ik met gezond eten en afvallen zelf invloed kon uitoefenen op deze aandoening sterkte mij in mijn missie van gezond eten.

Ik ben eerst zelf aan de slag gegaan met een voedingsprogramma en dat ging de eerste 10 kilo goed. Maar toen bleef ik stil staan. Wat ik ook deed, er zat geen beweging meer in de weegschaal. Door mijn radeloosheid ging ik veel dieetregels door elkaar volgen. Dat was niet alleen heel verwarrend, ik viel nog steeds niet af en het leverde me vooral frustratie op. Het lukte me gewoon niet meer, ik had echt hulp nodig.

Afvallen met eten

Ik had via via goede verhalen gehoord over In Shape Afslankstudio dus ging ik begin december op gesprek. Ik was gebrand om te beginnen met gezond eten en afvallen, maar in verband met de feestdagen heb ik tot januari gewacht. Maar ik stond met veel vuur klaar in de startblokken. En wat heeft het me vanaf het begin af aan verbaasd: wat mag ik veel eten!?! En wat is het lekker. Ik eet echt elke dag lekker!

Gezond eten afvallen

Sporten en afvallen voeding

Naast het gezond eten en afvallen ondersteunt het sporten in warmtecabine plaatselijke vetverbranding. Ik ervaar deze vorm van sport veel intensiever dan op de sportschool. Dat zou je helemaal niet verwachten voor slechts een halfuurtje. Maar in vergelijking tot een sportschool heb ik het idee dat ik hier écht sport. En ik heb altijd met veel motivatie in de sportschool gestaan hoor, zeker niet dat ik maar wat aanmodderde. Maar je pakt hier alle spiergroepen aan. Tegelijk weet je ook heel goed waar je mee bezig bent, omdat je begeleid wordt.

Gezond eten en afvallen

Niet alleen met het sporten zit er een coach bij om je te begeleiden, ook is er 1x per week een weegmoment. Ja die meiden (coaches) hier zijn stuk voor stuk fantastisch. Ze zijn heel erg begaan en betrokken, maar tegelijk kom je echt nergens mee weg hoor haha! Op een positieve manier motiveren ze mij en geven ze zoveel vertrouwen: ‘Dit kun jij’. Het geeft je gewoon vleugels en het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Als je dan tegelijk zo’n goed resultaat behaalt in gezond eten en afvallen, dat versterkt de motivatie alleen maar meer natuurlijk. In totaal ben ik 25 kilo afgevallen.

Gezonde manier afvallen

Starten bij In Shape Afslankstudio is dit de beste beslissing die ik ooit heb genomen. De omslag die ik hier samen met Slinc, de begeleiding van de coaches en het sporten heb gemaakt, is voor mij life changing geweest. Ik kan het niet anders benoemen. Deze omslag betekent zoveel voor mij. Niet alleen vlogen de kilo’s eraf, mijn cholesterol- en bloeddrukwaardes verbeterde enorm. Bij de laatste controle in januari kreeg ik zelfs een waarschuwing: als er nu niets zou veranderen, zou ik echt aan de medicatie moeten. Ik vertelde hen dat ik bij In Shape was gestart met gezond eten en afvallen en ik kreeg nog een laatste kans. Die heb ik dus met beide handen aangegrepen.

Wat heb ik hen (en mezelf!!) perplex doen staan toen ik 3 maanden later terug op controle was. Na 18 jaar!! waren mijn waardes weer helemaal perfect. Ik wist niet wat ik hoorde. Geen hoge waardes meer, geen medicijnen, maar gewoon perfecte, gezonde waardes.

Gezonde voeding

Nog meer perplex was ik bij de controle voor mijn endometriose: die is gehalveerd. De combinatie van de behandeling met de hormoonspuiten en tegelijk mijn aanpassing in voeding en beweging, heeft mij zoveel gezondheidsvoordelen opgeleverd. En gezondheid is alles.

Nu spreekt de oude Bourgondiër in mij: voor mij was gezelligheid altijd geassocieerd met lekker eten en een drankje. Mijn weekenden startte al op donderdagavond en rekte zich soms tot zelfs de maandag. Gezellig en vooral veel. Maar nu ervaar ik dat echt anders. Dat had ik echt nooit gedacht, maar het is zo. Naast het feit dat ik op deze manier ontzettend lekker eet, voelt dit zo machtig. Want niets smaakt zo lekker, als je gezond voelen voelt.

Eten om af te vallen

Zo ervaar ik nu ook dat gezond eten altijd geassocieerd wordt met afvallen. Ik eet nu gezond omdat ik ook gezond wil blíjven. Dat geeft in de praktijk nog wel eens vervelende reacties. Als ik nu lekkere dingen af sla, geen alcohol drink of nog volle bak aan groente zit, dan krijg ik beoordelende reacties als: ‘Ben je nu nog steeds aan het afvallen?’.

Gezond eten

Overigens vind ik dit gedeelte ook nog wel spannend hoor: op gewicht blijven. Dus voorlopig blijf ik nog onder begeleiding bij In Shape Blixembosch in combinatie met Slinc Fase 2 Stabiliseren en Fase 3 Balans om ook te leren hoe ik goed balans houd. Gelukkig heb ik ook daar al ontdekt: het is vooral veel én lekker. Ik heb ervaren wat de coaches van In Shape Afslankstudio mij in het afvallen hebben gebracht, dus ik heb ook alle vertrouwen dat ze mij hiermee kunnen helpen.

Afvallen gezond eten

Voedingsdeskundige Rachel Hulshof, In Shape Afslankstudio Blixembosch

Ik zei tijdens het interview tegen Ilona: “Ik zou willen dat iemand dit gefilmd had, zodat ze jou kunnen horen en zien.” Wat een inspiratie brengt deze vrouw over, waanzinnig. Ik had gewoon kippenvel. Met volle overtuiging, enthousiasme en passie vertelt Ilona haar verhaal aan mij. Ik kon alleen maar denken: ‘Hoe ga ik dit in woorden op papier zetten om dit gevoel raak over te brengen?’

Het is voor haar, zoals ze zelf ook zegt, life changing geweest. Dat is een machtig gevoel, dat je niet meer slachtoffer bent van je eigen lichaam en gezondheidskwalen. Zoals Ilona hier een heel mooi voorbeeld van is, kun je daar weldegelijk invloed op uit oefenen.

Gezondheid

Het is precies wat Ilona zegt: niets smaakt zo lekker als je gezond voelen voelt. Als je dan ook nog weer leuk kunt shoppen en je zelfverzekerd voelt in je kleding. Ja… daar word je echt gelukkig van. Ik herken dat gevoel. Dat is de hele reden waarom ik dit werk doe, na mijn eigen ervaring in afvallen. Dat is een gevoel dat je wilt delen. Ook dat Ilona hier nu aan mee wil werken om andere dames dezelfde inspiratie te brengen om de stap te nemen, omdat het haar zoveel gebracht heeft. Ik hoop dat het jou ook inspireert om je gezondheid aan te pakken.

Wil jij ook graag gezond eten en afvallen?

Wij helpen jou die kilo’s kwijt te raken en tegelijk je conditie op te bouwen. Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Ilona? Maak gerust een afspraak bij In Shape Blixembosch. Afslankcoaches Rachel en Ofra en hun team staan voor je klaar. Deze intake is zonder verplichtingen, je zit nergens aan vast. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Veldhoven, Helmond, Rosmalen of Valkenswaard.



Reageer op dit bericht

Lees ook

Vacushaper resultaten

Geplaatst op 24 september 2024 in categorie ervaringen

Na zwangerschap afvallen

Geplaatst op 03 september 2024 in categorie ervaringen

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief