ervaringen

Na zwangerschap afvallen


Na zwangerschap afvallen

Geplaatst op 03 september 2024 in categorie ervaringen

Na zwangerschap afvallen: ‘Ik viel 18 kilo af’

Sharon Franzen, 27 jaar – Sharon wilde na haar zwangerschap afvallen en viel 18 kilo af onder begeleiding van In Shape Meerhoven. Ze vindt het belangrijk om haar verhaal te delen. Sharon: “Social media maakt zoveel kapot in je zelfbeeld. Van het gebruik van filters tot een mommy make-over of een zelfs een maagverkleining. Laat je daar niet door verleiden.

Na mijn bevalling wilde ik niets liever dan afvallen. Ik voelde me zo ongelukkig hoe ik eruit zag, maar ik zie nu dat het niet gaat om het nastreven van perfectie. In Shape heeft in een half jaar tijd mijn ogen geopend op gebied van voeding en beweging. Ik voel me heel fit en lekker in mijn vel en ik zie nu hoe waardevol dat is. Ik heb ritme en balans gevonden in sport en voeding, daar heb ik de rest van mijn leven plezier van.

Afvallen na zwangerschap

Het gaat niet bij iedere vrouw om afvallen na een zwangerschap, maar elke vrouw die wil afvallen herkent zich in je ongelukkig voelen in je lijf. Daarom deel ik mijn verhaal en ervaring omdat ik alle vrouwen, maar vooral jonge meiden een hart onder de riem steken. Staar je niet blind op het ideaal beeld van social media, iedereen mag er zijn. Iedereen is perfect, of je nu een maatje meer of minder hebt. Focus je vooral op jezelf goed en energiek voelen.

Na bevalling afvallen

Ik was een aantal jaar terug al eens op gesprek geweest bij In Shape Meerhoven. Het leek me toen al wel een fijn en leuk traject, maar ik was net gaan samenwonen. Zonder dat ik het had kunnen voorzien, volgde er een hele medische periode voor mij waardoor ik enorm ging emotie eten. Mijn zwangerschap verliep alles behalve soepel. Veel het ziekenhuis in en uit.

In totaal was ik meer dan 20 kilo aangekomen tijdens en na de zwangerschap. Ik voelde me dood ongelukkig. De spiegel ontweek ik en foto’s van voor de zwangerschap wilde ik niet meer zien.

Mijn baby is te vroeg geboren en had veel complicaties, waardoor ook daarna veel ziekenhuisbezoeken nodig waren. Ik probeerde na de bevalling alles in afvallen, maar ik bleef maar aankomen. Toen ik na het zoveelste bezoek aan het ziekenhuis thuis kwam, ging er ineens een knop om. Ik wilde nu zo na mijn bevalling echt afvallen. Ik stond voor de kast en had allemaal leuke kleding in mijn hand die ik niet meer paste. Ik wilde die weer aan kunnen. Ik had nog altijd In Shape in mijn achterhoofd en nam opnieuw contact op.

Afvallen na zwangerschap

Afvallen na bevalling met Slinc

De start met het voedingsprogramma Slinc voelde als een straf voor mezelf. Ik moest mijn geliefde Nutella ineens inleveren voor crackers, groenten en zure appels. Wat totaal niet mijn ding was! Daardoor was het begin voor mij wel moeilijk. Maar naarmate ik bezig was, werd het toch steeds makkelijker en zelfs leuker. Ik kreeg meer energie en dat had ik wel nodig, omdat ik de eerste maanden van mijn programma bij In Shape Meerhoven nog steeds in de medische molen zat.

De Slinc recepten vielen in de smaak binnen mijn gezin. Soms werd het eentonig, maar met een aantal tips kon ik weer vooruit. Inmiddels is het Slinc ritme zo normaal geworden dat ik zelfs van het padje raak als ik niet 6x per dag eet. Mijn Nutella heb ik overigens langzaam weer geïntroduceerd. Het was een soort van beloning als ik bleef afvallen zo na mij bevalling of (aan het eind) stabiel bleef.

Ik deed het toch maar even

De ziekenhuisperiodes waren niet niks. Ik werd behoorlijk op de proef gesteld in mijn  afvallen na mijn zwangerschap. Ik moest mijn maaltijden preppen en zorgde dat ik altijd mijn maaltijden bij had. Daarnaast zat er altijd wel een maaltijdreep van In Shape in mijn tas. Ideaal als je dus onverwachts zonder eten zit en dan toch iets lekkers en voedzaams bij hebt.

Achteraf gezien ben ik nog steeds verbaasd hoe ik de grip erop heb kunnen houden in het afvallen na mijn bevalling. Misschien omdat ik zo in het dieet zat en er amper vanaf week. Mijn man was daarin ook wel echt mijn steun. Als ik zin kreeg in een Mac Flurry was een compliment van mijn man voldoende om me weer terug on track te krijgen.

Begeleiding tijdens het afvallen na bevalling

De begeleiding van de coaches van In Shape Meerhoven was echt goed. Zowel tijdens het tijdens het sporten in de warmtecabine als voor het voedingsprogramma Slinc. Niet te pusherig maar wel gewoon waar het op staat. Had ik ergens moeite mee, kreeg ik tips en tricks. Lukte een oefening in de warmtecabine niet, bedachten ze wel wat anders. Niet alle oefeningen gingen trouwens erg soepel bij mij hoor haha. Mijn coördinatie gaf soms de meest vreemde uitvoer haha. Daar hebben we ook wel enorm om gelachten. In Shape is echt de juiste stok achter de deur.

Afvallen voor en na

Ik ben in totaal 18 kilo afgevallen na mijn bevalling en inmiddels al een half jaar op gewicht. Met de juiste balans in mijn voeding: zoet en hartig met mate. Laat dat zout maar lekker weg en je zult het vanzelf merken. Je smaakpapillen komen weer tot leven!

Ik ben echt zo blij met dit resultaat. Doe ik dan alles helemaal perfect? Nee hoor. Ik ga ook echt weleens een weekend los met alles eten wat totaal niet gezond is. Maar start ik weer met mijn werkweek, dan ga ik weer over op het Slinc Fase 3 eetritme. Soms komt er nog een appeldag aan te pas, maar dat mag. Kortom, ik ben nog altijd bezig met het balans programma van Slinc.”

Afvallen na bevalling

Coach Virginia van der Made, In Shape Afslankstudio Meerhoven

Dit is echt de Sharon zoals ik haar heb leren kennen. Een krachtige jonge vrouw die heeft laten zien dat je kunt bereiken wat je wil. Wat je situatie ook is. Enorm bijzonder hoe Sharon voor zichzelf heeft ‘durven’ kiezen in haar hectische periode. We kunnen onszelf makkelijk wegcijferen. Terwijl als jij goed in je vel zit en je gezond voelt, geef je dit ook mee aan de belangrijke mensen in je omgeving.

Wil jij ook graag afvallen?

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Sharon? Wij helpen jou die kilo’s kwijt te raken en tegelijk je conditie op te bouwen. Maak gerust een afspraak bij In Shape Meerhoven. Voedingscoach Virginia en haar team staan voor je klaar. Deze intake is zonder verplichtingen, je zit nergens aan vast. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Zit een andere studio dichterbij? Je kunt ook terecht in een van onze andere studio’s in Rosmalen, Eindhoven, Helmond of Valkenswaard.



Reageer op dit bericht

Lees ook

Vacushaper resultaten

Geplaatst op 24 september 2024 in categorie ervaringen

Gezond eten en afvallen

Geplaatst op 19 augustus 2024 in categorie ervaringen

30 kilo afvallen

Geplaatst op 04 juni 2024 in categorie ervaringen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief